Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ochii, un bun de nepretuit

Recomandari pentru protejarea ochilor

Constituind un organ foarte fragil, delicat si extrem de precis ochii necesita o ingrijire cu totul deosebita.

Fumatoarelor li se recomanda sa nu ramana cu tigara in gura, mai ales daca lucreaza cu capul aplecat, intrucat un asemenea obicei favorizeaza aparitia ridurilor in jurul ochilor.

Sa nu lucram la lumina insuficienta, dar nici la o lumina prea puternica, deoarece ochii obosesc. In asemenea cazuri se recomanda ca atat vara cat, si iarna sa protejam ochii cu ochelari de soare cu lentile de buna calitate. Lumina prea puternica face ca ochii sa se "stranga", ceea ce duce la formarea ridurilor.

In timpul bailor de soare, din cauza nisipului, a vantului, a apei de mare, a soarelui prea puternic, ochii se pot irita. De aceea, dupa fiecare expunere la soare, ii vom spala cu apa dulce sau cu o infuzie din plante.

Unele persoane resimt o oboseala a ochilor privind la televizor. Pentru a evita aceasta oboseala, este bine sa ne asezam mai departe de ecran, pana la limita care sa ne asigure o vizibilitate buna.

Frecarea ochilor cu mainile murdare este complet nesanatoasa, putand introduce microbi, impuritati, corpuri straine, care pot determina iritarea ochilor.

Cititul pe plaja, in tren, tramvai, autobuz, automobil nu este deloc indicat, datorita conditiilor de mediu sau zdruncinaturilor care obosesc vederea.

Nu se vor face eforturi de a privi sau de a citi cu ochii obositi. Daca vederea a slabit, sau apar unele defectiuni ale vederii, adresati-va medicului specialist pentru luarea masurilor corespunzatoare, inclusiv purtatul ochelarilor, daca este cazul.

La plaja, in general, nu ne vom machia, in special ochii, caci prin expunerea lor la soare pot aparea iritatii.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii