Trimite unui prieten Printeaza pagina

Igiena zilnica a tenului

Demachierea

Curatirea tenului este o operatiune de mare importanta pentru intretinerea corecta a obrazului.

Demachierea se executa in fiecare seara si dimineata, iar in timpul zilei ori de cate ori se aplica un nou fard.

Indiferent de ora la care ne culcam seara, sau de oboseala pe care o resimtim, este necesar sa inlaturam de pe obraz fardul, impuritatile depuse in timpul zilei si produsele de secretie care raman pe piele si se descompun.

Pielea perfect curatata poate respira in voie, conditie indispensabila pentru vitalitatea, prospetimea si supletea ei.

Multe persoane nu respecta aceasta regula sub pretextul ca n-ar avea timp, scuza neintemeiata, deoarece pentru curatirea obrazului sunt necesare cateva minute. Curatirea prealabila a tenului este o conditie esentiala si pentru reusita diverselor tratamente aplicate obrazului ca: masti cosmetice, masaje, bai de aburi, creme etc.

Demachiantul pe care il vom utiliza pentru curatire, ca si in cazul cremelor, trebuie stabilit in functie de natura tenului.

Aceste preparate nu trebuie sa patrunda in piele, ci numai sa dizolve si sa antreneze resturile de fard, secretiile pielii, praful, fumul etc.

Este bine sa stim ca demachierea se executa cu un lapte demachiant sau cu o crema demachianta si numai in cazul tenurilor grase seboreice se pot folosi lotiuni "detergente", cu mare capacitate de curatire.

Daca avem un ten gras putem folosi apa si sapunul. In aceasta situate, ca si in cazul celorlalte tipuri de piele, apa nu trebuie sa fie calcaroasa, apa de ploaie fiind cea mai indicata. Ea trebuie pastrata la temperatura camerei.

Echilibrul acid al pielii nu trebuie schimbat prin folosirea unui sapun necorespunzator.

Foarte important este sa nu se faca economie la produsele pentru demachiere. Ele se vor aplica pe fata, chiar de 2-3 ori pana ce tamponul de vata ramane curat.

Cum ne demachiem?

Un amanunt foarte important este sa ne demachiem numai dupa ce ne-am spalat bine mainile si ne-am strans parul cu o bentita.

Este bine sa se inceapa cu demachierea buzelor, daca. acestea au fost fardate, cu un tampon de vata inmuiat in lapte demachiant, prin miscari circulare.

Urmeaza apoi ochii. Tamponul de vata cu care ne stergem este bine sa fie umezit cu apa, indepartand mai intai rimelul de pe gene si apoi cu alte tampoane de vata vom sterge usor prin miscari circulare pleoapele.

Pentru o curatire cat mai profunda, crema sau laptele demachiant se intinde uniform pe fata si gat prin miscari usoare de jos in sus pe obraz si prin miscari de du-te-vino pe gat.

Se efectueaza un usor masaj pentru a permite incorporarea murdariei in crema si se asteapta cateva minute, dupa care indepartam demachiantul cu un tampon de vata inmuiat intr-o solutie florala.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii