Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ingrijirea mainilor

Recomandari

Intrucat mainile sunt supuse zilnic actiunii unui mare numar de substante, care in contact cu pielea pot produce iritarea ei, trebuie sa fim preocupati in permanenta de ingrijirea si protejarea lor.

Pe langa factorii atmosferici (ger, vant, umezeala, caldura etc.), chiar spalarea cu apa si sapun indeparteaza stratul gras, care constituie asa-numita "manta acida" a pielii si pe care trebuie sa o redam mainilor.

Curatirea mainilor se impune sa fie facuta cat mai des si dupa orice fel de activitate. In felul acesta se indeparteaza substantele iritante, se micsoreaza riscul aparitiei dermatitelor de contact. Agentii de curatire nu trebuie sa fie prea alcalini, abrazivi sau sa produca o degresare excesiva a pielii.

Curatirea va fi efectuata cu o perie aspra. Se perie bine podul palmei, degetele si se insista asupra unghiilor.

Apa prea rece sau prea fierbinte nu se recomanda. Dupa spalat, mainile vor fi sterse cu grija si unse cu crema hidratanta.

Sapunul va fi de buna calitate, cu un procent mic de substante alcaline, care sa nu distruga aciditatea pielii. Persoanele care prezinta intoleranta la sapun sau au pielea foarte sensibila pot folosi uleiurile sulfonate.

Persoanele care nu au conditii convenabile de spalare, care nu-si pot parasi locul de munca sau in calatorii, pot folosi preparatele anhidre, denumite de fapt impropriu anhidre, deoarece ele contin oarecare cantitate de apa, ca spre exemplu solutia de alcool polivinilic, care printr-o simpla frecare, timp de cateva secunde, indeparteaza grasimea si murdaria de pe maini. Preparatele anhidre pentra curatirea mainilor se pot prezenta sub forma, lichida, sub forma, de crema, geluri, ca atare sau in flacoane presurizate - aerosoli.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii