Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ingrijirea mainilor

Produse pentru ingrijirea mainilor

Produsele folosite la ingrijirea mainilor au drept scop inlaturarea urmarilor actiunii nocive a diferitelor substante si menirea sa contribuie la restabilirea starii normale a pielii.

Sebumul, care mentine supletea ce asigura protectia pielii, este mereu indepartat prin spalarea cu sapun sau detergenti. De aceea, pielea se usuca foarte usor, capata un aspect solzos si pot aparea si fisuri care constituie o usa deschisa pentru diferite infectii sau dermatite.

Cremele sau lotiunile destinate unei ingrijiri obisnuite a pielii trebuie sa formeze pe piele un strat asemanator celui format de sebum si sa mentina o umiditate convenabila a acesteia, sa dea netezime si suplete, fara a o ingrosa in mod excesiv, sa fie usor de aplicat avand consistenta corespunzatoare, sa poata fi usor indepartate.

Cremele si emulsiile pentru ingrijirea mainilor sunt in mod obisnuit creme pe baza, de stearati care contin un mic exces de acid stearic, un umectant ca glicerina si apa.

Iata cateva formule pe care le putem prepara singure:

I.
Stearina 20 g
Hidroxid de potasiu 0,80 g
Glicerina 15 g
Ulei de parafina 40 g
Apa 60 ml

Preparare. Stearina si uleiul de parafina se topesc pe baia de apa. Se saponifica apoi cu hidroxidul de potasiu dizolvat in prealabil in amestecul de apa si glicerina.

II.
Stearina 30 g
Glicerina 45 g
Borax 1,5 g
Amoniac 12 ml
Apa 210 ml


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii