Trimite unui prieten Printeaza pagina

Tipurile de ten

Tenul normal

Ten endemic caracterizat prin pori fini, piele mata, catifelata, supla, intalnit destul de rar, mai ales la copiii mici inainte de pubertate.

O astfel de piele suporta greu apa dura calcaroasa, cea mai bine tolerata fiind apa de ploaie. Daca nu avem apa de ploaie putem folosi apa fiarta si racita, apa distilata, sau apa minerala de masa. Mai putem folosi o jumatate de lingnrita de borax la un litru de apa sau 5 g tinctura de benzoe la aceeasi cantitate de apa.

Folosirea sapunurilor nu se recomanda, iar in cazul cand suntem toti obligati sa le folosim, este bine ca acestea sa fie neutre sau usor acide, sau mai bine sa intrebuintam intr-o zi un sapun si in alta zi unalt fel de sapun.

De asemenea, nu se recomanda folosirea sapunului mai mult de doua ori pe saptamana.

O spalare exagerata duce la uscarea pielii.

Persoanele care fac abuz de sapun, indeparteaza de pe piele stratul degrasime naturala, silind glandele sebacee la o munca suplimentara pentru inlocuirea lui. Aceasta determina ridarea si ofilirea timpurie a pielii.

Curatirea se face cu o crema demachianta sau cu lapte demachiant, stergandu-se apoi obrazul cu un tampon de vata imbibat cu o lotiune din plante (tei, nalba, musetel) sau cu o lotiune tonica.

Dupa demachiere si aplicarea lotiunii se recomanda folosirea unei creme de noapte.

Dimineata se aplica crema de zi, care va servi atat pentru protectia pielii, cat si ca suport pentru pudra. Excesul de crema se indeparteasa usor cu un servetel subtire de hartie, prin apsarea acestuia pe fata, din loc in loc.

Aceeasi atentie care se da ingrijirii fetei, trebuie acordata ingrijiirii gatului, decolteului si cefei. Atat gatul, cat si ceafa vor fi masate zilnic cu o cremagrasa. Ingrijirea gatului si a decolteului este foarte importanta, deoarece ofilirea prematura a pielii se datoreste in general lipsei de ingrijire.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii