Trimite unui prieten Printeaza pagina

Abdominoplastia

Diagnostic

Exista un numar de etape pe care pacientul si chirurgul plastician trebuie sa le parcurga inaintea de efectuarea procedurii in sine.

Medicul va programa o consultatie initiala, in cadrul careia va efectua o examinare fizica. El va evalua un numar de factori care pot influenta succesul operatiei. Printre acestia se numara:

  • starea generala de sanatate a pacientului
  • marimea si forma abdomenului si trunchiului
  • localizarea depozitelor de grasime abdominala
  • elasticitatea tegumentului
  • posibilele tratamente medicamentoase urmate de pacient

Chirurgul va descrie procedura, locul unde va fi efectuata, riscurile asociate, metodele de anestezie, procedurile aditionale ce pot fi efectuate in cadrul abdominoplatiei, si tratamentul postoperator.

Pacientul va primi, de asemenea, instructiuni cu privire la pregatirea pentru operatie. Anumite medicamente trebuie evitate pentru mai multe saptamani inainte si dupa interventie; de exemplu, medicamentele care contin acid acetilsalicilic pot tulbura coagularea sangelui.

Deoarece fumatul poate interfera cu circulatia sangelui si vindecarea ranilor, fumatorilor li se recomanda sa renunte la acest viciu pentru o perioada de mai multe saptamani inainte si dupa operatie.Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii