Trimite unui prieten Printeaza pagina

Abdominoplastia

Alternative

Inainte de a recurge la abdominoplastie, pacientul trebuie sa se asigure ca excesul de grasime si piele din zona abdominala nu poate fi redus prin dieta si exercitii fizice.

Abdominoplastia nu trebuie privita ca o alternativa pentru pierderea sau scaderea in greutate in mod natural. Unii medici sugereaza chiar ca pacientul sa nu prezinte o greutate mai mare de 15% decat greutatea corporala ideala pentru a putea apela la abdominoplatie.

Liposuctia reprezinta o alternativa chirurgicala pentru abdominoplatie, si prezinta o serie de avantaje. Pe langa faptul ca este o procedura mai ieftina, este, de asemenea, asociata cu o recuperare mai rapida, cu o nevoie mai redusa de anestezie, cu o rata mai mica de aparitie a complicatiilor, si cu incizii semnificativ mai mici. Insa, liposuctia nu poate indeparta excesul de piele.

Liposuctia este o alegere buna pentru pacientii cu depozite de grasime localizate, pe cand abdominoplastia este indicata pacientilor cu exces de piele si grasime in toata regiunea abdominala.

inapoi  


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii