Trimite unui prieten Printeaza pagina

Abdominoplastia

Generalitati

Abdominoplastia este o procedura chirurgicala ce consta in indepartarea excesului de piele si grasime din regiunea abdominala si scurtarea muschilor abdominali.

Abdominoplastia este o procedura cosmetica care trateaza pielea abdominala cazuta, care se dezvolta de regula dupa o pierdere semnificativa in greutate. Candidatii potriviti pentru aceasta procedura sunt persoanele cu o stare buna de sanatate, care au incercat sa rezolve problema prin dieta si exercitii fizice, insa fara rezultate satisfacatoare.

Femeile care au avut sarcini multiple apeleaza adesea la abdominoplastie pentru a scapa de pielea lasata din regiunea abdominala. Desi in multe cazuri adoptarea unei diete adecvate si a unui program de exercitii fizice regulate este suficienta pentru a reduce grasimea si pielea din regiunea abdominala dupa sarcina, la unele femei acestea persista. Abdominoplastia nu este recomandata femeilor care mai doresc sa ramana insarcinate pe viitor, intrucat efectele interventiei pot fi pierdute.

Un alt motiv frecvent pentru care se apeleaza la abdominoplastie il reprezinta indepartarea pielii in exces aparuta la persoanele cu o scadere semnificativa in greutate sau la persoanele obeze.

In unele cazuri, abdominoplastia este efectuata simultan sau imediat dupa o interventie chirurgicala ginecologica, precum histerectomia (excizia uterului). Un studiu a demonstrat ca indepartarea unei cantitati mari de piele si grasime abdominala in exces la pacientii cu obezitate morbida in cursul interventiei chirurgicale ginecologice duce la o mai buna expunere a campului operator si o vindecare imbunatatita a plagii.

  inainte


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii