Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Cancerul anal

Generalitati

Cancerul anal este o forma mai putin comuna de cancer, care afecteaza anusul.  El este responsabil pentru 1-2% din cazurile de cancer ce implica sistemul digestiv. In majoritatea cazurilor cancerul anal se dezvolta la persoanele cu varsta peste 50 ani.

Diverse forme de cancer se pot dezvolta in diferite regiuni ale anusului. Uneori, cancerul pleaca de la o leziune anala benigna (inofensiva), precum un condilom acuminate.

Tipurile de cancer anal includ:

Carcinom scuamos. Aproximativ jumatate din cazurile de cancer anal sunt reprezentate de carcinomul scuamos. Acesta isi are originea in celulele care tapeteaza marginea anala si canalul anal. Marginea anala reprezinta partea anusului care se gaseste jumatate in exteriorul si jumatate in interiorul corpului, iar canalul anal este o partea interna a anusului.

Carcinom cloacogenic. Este responsabil pentru 25-35% din cazurile de cancer anal. Acest tip de carcinoma se dezvolta in zona de tranzitie (cloaca) dintre canalul anal si rect.

Adenocarcinom. 15% dintre cancerele anale sunt adenocarcinoame, care afecteaza glandele din regiunea anala.

Cancere cutanate. Un mic procent din cancerele anale sunt carcinoame bazale sau melanoame maligne, care sunt doua forme de cancer de piele.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii