Trimite unui prieten Printeaza pagina

Edemul

Edemul venos

Edemul venoseste caracteristic pentru compresiunile venoase si tromboflebite. El poate fi de culoare alba sau de culoare albastra (urmare a stazei venoase). Edemul venos este in general unilateral, de consistenta variabila, uneori nepastrand amprenta digitala.

In tromboflebitele superficiale edemul venos este de intensitate redusa, in timp ce in tromboflebitele profunde ale femoralelor, iliacelor, venei cave inferioare are o intensitate exprimata.

Edemul tromboflebitic al venelor superficiale coexista cu un cordon venos indurat, dureros la palpare, cu pielea supraiacenta colorata in rosu-violaceu. In forma acuta, edemul venos tromboflebitic se asociaza de durere localizata sau difuza, caldura locala, impotenta functionaia, si febra. Mai rar se asociaza cu claudicatie intermitenta prin arteriospasm satelit.

Tromboflebita femoralelor induce adesea si o hidartroza a articulatiei genunchiului.

In forma cronica edemul venos tromboflebitic este dur, adesea de culoare violacee, coexista cu varice mai manifest in ortostatism si diminua in decubit. In evolutie survin tulburari trofice cutanate exteriorizate prin dermite pigmentare.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii