Trimite unui prieten Printeaza pagina

Edemul

Edemul limfatic

Tulburarile de circulatie limfatica se asociaza cu un edem localizat, unilateral la nivelul unei extremitati. Este de culoare alba, in edemul prin compresiune de culoare rosietica, in limfangite, sau de culoare violacee cand se asociaza cu teleangiectazii venoase.

Edemul limfatic este de consistent crescuta, confera regiunilor o fermitate la palpare. Pielea infiltrata cu edem este ingrosata si dura, ceea ce face imposibila practicarea semnului plicei.

Edemul limfatic poate fi inflamator (limfangita primara sau secundara unei romboflebite) sau neinflamator (obstructii neoplazice, adenopatii canceroase, rezectii ganglionare largi, sclerozelimfatice extinse dupa radioterapie).

O forma speciala a edemului limfatic este elefantiazisul - expresia unei insuficiente limfatice exprimate, secundara unor procese inflamatorii repetate erizipel, limfangite, flebite).


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii