Trimite unui prieten Printeaza pagina

Edemul

Edemul alergic

Urticaria este o eruptie brusca de papule sau placi reliefate alb rosietice de dimensiuni variabile insotite de prurit si declansate de factori alimentari medicamentosi si psihoemotionali.

Edemul Quinke (edem angioneurotic) este un edem acut, impresionant, este de fapt o manifestare locala a unei boli generale - alergia.

Este de culoare alba, consistenta foarte variabila, apare brusc si dispare dupa cateva ore (edem fugace). Intereseaza fata (pleoape, buze), picioarele, mainile, toracele, abdomenul, organele genitale exteme. Foarte frecvent sunt interesate mucoasele (limba, cavitatea bucala, laringele, glota, mucoasa stomacului si a intestinului) - toate acestea duc la aparitia unei dispnei foarte exprimate, disfagie, disfonie, ocluzie sau subocluzie intestinala.

Boala serului - apare la 8-10 zile de la injectarea de ser (antitetanic, antidifteric, antidizenteric) si se asociaza cu edem Quincke, urticarie. Intereseaza atat tegumentele cat si mucoasele (laringe, esofag, stomac, intestin). La toate acestea se adauga o stare generala alterata cu febra, frison, hipotensiune arteriala, tahicardie, cefalee, greturi, varsaturi, diaree, eruptii eritematoase cutanate, manifestari articulare si cointeresari tranzitorii multiple viscerale (pleurezie, hepatita, nefrita, splenomegalie).


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii