Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ingrijirea tenului vara

Vara tenul are de suferit, porii se dilata, secretiile sunt mai accelerate, caldura mare face ca tenul sa fie unsuros, sa luceasca datorita transpiratiei excesive.

Pentru a evita luciul obrazului, dupa toaleta de dimineata, indiferent daca ne fardam sau nu, se recomanda o pulverizare a fetei cu o infuzie florala, in cazul tenului uscat, sau cu apa de alaun 1 % in cazul tenului gras.

Persoanele cu tenul excesiv de gras pot trece pe fata o bucatica de gheata invelita in tifon, cu conditia insa sa nu sufere de cuperoza. Pentru prevenirea dilatarii porilor se vor aplica masti cu fructe si legume.

In acest anotimp pielea, in general, nu necesita prea multa crema, cu exceptia tenului excesiv de uscat.

In perioada de vacanta se recomanda ca fardul sa fie cat mai discret posibil, putina pudra fiind adesea suficienta, dar nu in nuante prea inchise, cand obrazul poate parea patat.

Pentru seara se recomanda un machiaj mai intens, dar natural.

Rujul de buze va fi in tonuri de roz. Sprancenele si genele vor fi periate cu ulei de ricin, iar pleoapele machiate in culori pastel.

In acest sezon exista pericolul dilatarii porilor, fapt observat la revenirea din concediu, cand bronzul incepe sa dispara, iar porii apar vizibili. Foarte indicate sunt cremele hidratante, lotiunile florale, apa de castraveti. In nici un caz nu se vor folosi lotiuni alcoolice puternic astringente.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii