Trimite unui prieten Printeaza pagina

Igiena zilnica a tenului

Hranirea

Dupa curatirea si stergerea obrazului cu o lotiune tonica, vom aplica in fiecare seara o crema nutritiva (de noapte). Crema se intinde pe obraz cu miscari usoare atat pe fata, cat si pe gat. Odata cu intinderea cremei vom efectua si un usor masaj.

Folosirea unei creme de buna calitate, inofensiva si potrivita tenului pe care se aplica, intarzie formarea ridurilor, pastreaza tineretea si fragezimea pielii.

Folosirea cremelor este indicata in general pentru toate categoriile de piele si in mod special pentru tenurile uscate, deoarece ele inlocuiesc lipsa secretiei naturale de grasime a pielii.

In cazul unui ten uscat, crema se pastreaza si in cursul noptii, in timp ce pentru un ten gras nu se recomanda aplicarea de crema seara, dupa curatirea obrazului.

Indiferent de natura tenului, portiunea din jurul ochilor, care prezinta o sensibilitate deosebita, va fi unsa cu crema grasa, hranitoare si va ramane astfel si in cursul noptii.

Pentru a evita formarea ridurilor in aceasta regiune, este bine sa aplicam o asemenea crema, imediat ce ne-am intors de la lucru.

Din punct de vedere cosmetic hranirea pielii se realizeaza prin:

  • activarea circulatiei sanguine si limfatice, care conduce la un aflux sporit de sange si limfa, si aduce substantele nutritive necesare metabolismului celular. Acest lucru se realizeaza prin diferite mijloace mecanice si fizice (masaj manual sau cu ajutorul diferitelor aparate)
  • absorbtia cutanata propriu-zisa, adica patrunderea in straturile profunde ale pielii a componentelor din cremele cosmetice

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii