Trimite unui prieten Printeaza pagina

Celulita: de ce apare si pe cine afecteaza?

In general, femeile sunt cel mai frecvent afectate de celulita. Aceasta incepe sa se dezvolte la fete in jurul varstei de 14 ani, si se intensifica odata cu varsta, pe masura ce tesutul subcutanat se subtiaza si se redistribuie.

Celulita se intalneste adesea la femeile care au nascut si la cele care iau aniconceptionale, deoarece organismul nu poate elimina cantitatea mare de estrogeni.

De asemenea, ea poate sa apara si dupa traumatisme, daca sistemul circulator a fost afectat.

Barbatii sunt afectati de celulita intr-o masura mai mica, deoarece reteaua lor de celule grase (adipocite) este localizata mai in profunzimea pielii.

Printre factorii de risc, care contribuie la aparitia celulitei se numara:

Ereditatea. Spre deosebire de alte caracteristici ereditare, ca de exemplu rezistenta unghiilor sau culoarea si textura parului, celulita poate fi combatuta.

Aportul insuficient de apa. Apa are un rol important in functionarea sistemului excretor, eliminand toxinele din organism. Bea 7 pahare de apa pe zi.

Dieta. Obiceiurile alimentare nesanatoase (ex. cafea, alimente condimentate, alcool, alimente bogate in grasimi saturate) favorizeaza aparitia celulitei. In ciuda celor auzite, dietele drastice nu au efect impotriva celulitei, ci dimpotiva contribuie la dezvoltarea sa.

Fumatul. Fumatul afecteaza tesutul conjunctiv contribuind la efectul de de nivelare al pielii cauzat de celulita.

Medicamentele. Medicamentele de slabit, somniferele si diureticele pot duce la aparitia celulitei. Contraceptivele orale care cresc nivelul de estrogen, cauzeaza marirea celulelor adipoase ducand la retentia apei. Apa retinuta inhiba eliminarea corespunzatoare a toxinelor din organism, ducand la formarea celulitei.

Stilul de viata sedentar. Persoanele cu activitati fizice minime sunt mai predispuse la dezvoltarea celulitei, precum exercitiile fizice efectuate regulat ajuta la eliminarea sa.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii