Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Botulismul

Diagnostic

Diagnosticul botulismului poate fi dificil de stabilit din cauza simptomelor asemanatoare cu cele prezente si in cadrul altor afectiuni.

Botulismul poate fi confundat cu sindromul Guillain-Barre, miastenia gravis, reactii medicamentoase, accident vascular cerebral, infectii ale sistemului nervos, intoxicatii (ex. cu monoxid de carbon sau atropina).

Sepsisul este cel mai frecvent diagnostic initial stabilit in cazul botulismului infantil. Unele rapoarte au asociat botulismul infantil cu 5-15% din cazurile de sindrom al mortii infantile subite (SIDS).

Testele de laborator sunt utilizate pentru a confirma diagnosticul, insa daca se suspecteaza prezenta botulismului, tratamentul trebuie inceput imediat.

Pana la obtinerea rezultatelor de laborator, medicul va pune intrebari in legatura cu alimentele consumate recent si va incerca sa elimine alte cauze posibile. Se realizeaza o examinare fizica, punandu-se accentul pe sistemul nervos.

Ca parte a acestei examinari, pot fi comandate teste electromiografice, computer tomografie, imagistica prin rezonanta magnetica sau punctii lombare.

Testele de laborator implica analizarea unor alimente suspecte si/sau serului, fecalelor, sau altor specimene obtinute de la pacient pentru a detecta bacteriile sau toxina botulinica.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii