Trimite unui prieten Printeaza pagina

Tratamentul hemoroizilor fara operatie

Ca peste tot in lumea medicala, totul incepe cu un diagnostic exact. Premisa unui bun rezultat si in tratarea unei asemenea probleme delicate si despre care inima nu-ti prea da sa vorbesti nici macar cu cei mai apropiati prieteni porneste de la un diagnostic exact. Care nu poate fi pus decat de un medic de specialitate. Fie ca este vorba despre boala hemoroidala, despre o fisura anala, despre condiloame acuminate, despre polipi anali sau despre simple infectii. Termeni pomposi, in spatele carora se ascund insa probleme reale.

Pentru pacienti, orice chestiune care genereaza durere anorectala, sangerare sau dificultati in evacuarea scaunului, reprezinta generic boala hemoroidala. In unele cazuri insa simptomatologia se poate datora altor stari patologice care nu au legatura directa cu hemoroizii: fisuri anale, tumori anale benigne si maligne, malformatii vasculare, boli inflamatorii cronice rectale si colonice, etc.

Cu riscul de a va plictisi, trebuie repetat ca stabilirea unui diagnostic precis, fara de care nu se poate aplica o terapie adecvata, devine esentiala in oricare din posibilele cazuri enumerate mai sus. Numai un diagnostic exact poate face posibila aplicarea metodei terapeutice adecvate, dar mai ales, obtinerea celui mai bun rezultat in tratarea problemei medicale.

Avantajele metodelor proctologice moderne

Boala hemoroidala, fisura anala, fistulele perianale simple, etc. sunt conditii patologice benigne. Din acest motiv eficacitatea tratamentului trebuie sa fie maxima si aplicata cu pretul unei suferinte cat mai mici pentru pacient.

Metodele proctologice moderne permit obtinerea unor rezultate excelente si de durata. Tratamentul se desfasoara fara internarea pacientului, care are astfel avantajul ca nu este scos din sfera preocuparilor sale zilnice, fara anestezie, eliminandu-se astfel o serie de complicatii anestezico-chirurgicale, cu oarece suferinta post-terapeutica, chiar daca neglijabila si cu rezultate dintre cele mai bune pe o lunga durata post-interventie.

Articol sustinut de Clinica de hemoroizi Proctoline.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii