Trimite unui prieten Printeaza pagina

Remedii naturale pentru astm

Astmul are diverse cauze, iar fiecare persoana poate prezenta diferiti factori declansatori ai atacului asmatic. Deci, este foarte posibil ca abordarile medicale si remedii naturale eficiente in tratarea bolii sa difere de la un pacient la altul.

O data ce ai consultat medicul si ti s-a stabilit diagnosticul de astm, ti se va intocmi un tratament medicamentos.

Insa, medicamentele nu pot vindeca astmul, ci doar amelioreaza simptomele. In plus, indiferent de tipul medicamentelor sau inhalatorului folosit, toate pot avea efecte adverse asupra organismului.

Pentru un control mai bun al astmului poti apela la diverse remedii naturiste, care nu prezinta efecte nedorite. Pentru imbunatatirea bolii trebuie sa iei in considerare 4 aspecte:

  • reducerea inflamatiei bronsice
  • reducerea secretiei de mucus a bronsiilor
  • reducerea stresului emotional
  • intarirea sistemului imunitar
Reducerea inflamatiei bronsice

Exista variate substante nutritive care contribuie la reducerea inflamatiei bronsice. Le poti incerca separat sau le poti combina.

Iti recomandam sa incepi cu cele notate mai jos, iar apoi sa experimentezi si cu altele:

  • acizi grasi omega-3 (ii poti aduga in dieta prin consum de ulei de peste si seminte de in)
  • suplimentul alimentar M.S.M.
  • suplimentele de vitamina C
  • suplimentele naturale cu enzime digestive
  • suplimentele cu enzime sistemice
Reducerea secretiei de mucus a bronsiilor

Prin utilizarea remediilor naturale poti reduce secretia si indeparta mucusul din bronsii. Testeaza diferite ierburi sau combinatii din plante pentru a determina care functioneaza cel mai bine in cazul tau.

Bea suc de morcovi si telina, si multa apa zilnic pentru a ajuta la dilutia si eliminarea mucusului din organism.

Reducerea stresului emotional

Reducerea nivelului de stres este deseori dificila deoarece multe din situatiile stresante fac parte in mod curent din viata. Aceste situatii pot avea legatura cu slujba, cu viata sociala, cu viata de cuplu, etc.

Insa, daca stresul iti provoaca atacuri frecvente de astm, trebuie sa decizi ce este mai important pentru viata ta, sanatatea sau aceste situatii.

De exemplu, daca slujba iti provoaca stres si iti deterioreaza starea de sanatate trebuie sa faci o schimbare. Aceasta poate insemna schimbarea conditiilor de lucru, sau chiar cautarea unui alt loc de munca.

Intarirea sistemului imunitar

Intarirea sistemului imunitar se realizeaza prin adoptarea unei diete echilibrate, administrare de suplimente alimentare, reducerea nivelului de stres, si prin indepartearea acelor situatii care suprasolicita organismul.

Cu cat mai putine probleme are de indepartat sistemul imunitar, cu atat mai bine va combate atacul de astm cand acesta are loc.

De exemplu, cand sistemul imun trebuie sa elimine toxinele din intestin sau din oricare alta zona a organismului, isi consuma din resurse si nu mai este la fel de eficient in neutralizarea polenului sau prafului inhalat care poate declansa un atac de astm.

Daca suferi de o forma usoara de astm poti incearca intai sa o controlezi cu remedii naturale. Nu trebuie sa te grabesti in administrarea medicamentelor.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii