Trimite unui prieten Printeaza pagina

Clasic si modern in tratamentul hemoroizilor

Boala hemoroidala reprezinta un termen medical pentru cine nu a avut de-a face cu ea si o mare angoasa pentru cei suferinzi . Frica de a nu ajunge pe masa de operatie adunata cu durerile postoperatorii si cu recuperarea greoaie si indelungata dupa acest tip de interventie a determinat de multe ori agravarea simptomelor si ajungerea bolnavului in stadii din ce in ce mai greu tratabile sau mai grav la intarzierea in diagnosticarea altor afectiuni mult mai grave si cu prognostic mult mai sumbru.

Aparitia cu peste 20 de ani in urma a unei metode pe cat de simple pe atat de eficace cu o rata de suportabilitate incomparabila cu metodele clasice si cu efecte secundare ca si inexistente a reprezentat o adevarata revolutie in terapia hemoroidala. Astfel ruber band ligation a devenit un tel in lumea medicala si o dorinta in marea masa a pacientilor.

Situarea hemoroizilor interni deasupra liniei dentate nu necesita niciun fel de anestezie, teama de injectie fiind inlaturata. Senzatia de discomfort ulterioara, de altfel foarte rara, dispare la simple analgezice uzuale. Lipsa spitalizarii cu intreruperea activitatii curente, cerinta tot mai frecventa in lumea capitalului, este indeplinita. Acestea reprezinta cateva din motivele numarului mare de pacienti care au fost multumiti dupa ce au apelat la aceasta procedura.

Efectuarea rectosigmoidoscopiei de regula inainte de inceperea tratamentului inlatura greselile de diagnostic si elimina frica de cancer care reprezinta un factor de stress la majoritatea pacientilor.

Bandarea a cate unui hemoroid pe sedinta la un interval de doua-patru saptamani lasa o mica cicatrice locala care se vindeca de regula intr-o saptamana, astfel ca fiecare sedinta se face ca si cand ar fi prima. Lipsa durerilor caracteristice curei chirurgicale unde se trateaza mai multi hemoroizi deodata, face ca frica de tratament sa dispara si pacientii sa vina de cate ori sunt chemati pentru evitarea hemoroizilor restanti la sfarsitul tratamentului care vor fi interpretati ulterior de pacienti ca recidivati.

Pentru marirea eficacitatii se foloseste coagularea in infrarosu pentru retusuri sau oprirea unor mici sangerari hemoroidale si indepartarea cu radiofrecventa a maristelor hemoroidale, prolapsului hemoroidal izolat sau papilitei hipertrofice intalnite in cursul tratamentului.

Cazurile ideale pentru metoda sunt reprezentate de hemoroizii de grad II, dar si in cazul celor de grad III rezultatele sunt foarte bune cu remarca ca sunt necesare mai multe sedinte de tratament.

Complicatiile care pot apare se refera la ruperea precoce a hemoroidului bandat in urma unor tulburari de tranzit aparute intempestiv (diaree sau constipatie), friabilitatii crescute a maselor hemoroidale existente uneori, existenta unor deficiente de coagulare nediagnosticate sau tratamentul cronic cu anticoagulante si sunt reprezentate de dureri, rectoragii sau chiar tromboze hemoroidale. De regula complicatiile se rezolva in clinica si doar in putine cazuri este necesara internarea pentru investigatii suplimentare.

Articol sustinut de Clinica de hemoroizi Proctoline.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii