Trimite unui prieten Printeaza pagina

Terapia Laser (LaserTerapia) in stomatologie

Terapia laser este o metoda moderna si eficienta de tratament, introdusa relativ recent si in domeniul medicinii dentare.

Terapia laser permite efectuarea unor proceduri minim invasive, cu mai putin sacrificiu de substanta biologica decat in cazul metodelor traditionale de tratament. Exista peste 25 de utilizari cunoscute ale laserului in stomatologie, si acestea includ aplicatii atat asupra tesuturilor moi cat si dure. Aplicarea laserului asupra tesuturilor moi este unica prin capacitatea sa de a fi minim invaziv in cazul inciziilor si de a oferi coagulare in acelasi timp si deci vom avea o sangerare minima sau absenta cu totul.

Odontoterapie. Laserul poate fi utilizat cu mare eficienta pentru indepartarea proceselor carioase si prepararea cavitatilor dentare. Spre deosebire de tratamentul clasic cu freze laserul ofera, pe langa indepartarea cariei, si o buna sterilizare a suprafetelor dentare, scazand riscul de aparitie a cariilor secundare.

Estetica dentara. Laserterapia poate fi utilizata cu succes pentru albirea dintilor.

Parodontologie. Laserterapia reprezinta o varianta minim invaziva de tratament a bolii parodontale ("parodontozei"). Laserul poate fi folosit pentru detartraj, fiind o alternativa nedureroasa a detartrajului cu ultrasunete. De asemenea, laserterapia ajuta la indepartarea tesutului moale infectat din pungile parodontale, la eliminarea biofilmului microbian, tartrului si cementului infectat de pe suprafata radacinilor dentare, si la inchiderea pungilor parodontale dupa tratament printr-un "cheag" stabil de fibrina.

Astfel, tratamentul parodontal cu laser ofera medicului stomatolog posibilitatea de a trata bolile parodontale moderate si severe fara utilizarea bisturiului si suturilor, avantaj semnificativ pentru pacient.

Sensibilitate dentinara. Atunci cand gingia se retrage de pe dinti lasand radacinile dentare expuse, poate lua nastere o sensibilitate dureroasa a dintilor. Aceasta sensibilitate se traduce prin durere resimtita la contactul cu instrumente metalice, mancaruri si bauturi reci, aer rece. Terapia laser ajuta la reducerea si chiar eliminarea acestei sensibilitati dureroase.

Endodontie. Laserterapia aduce un avantaj major tratamentului endodontic clasic, si anume contribuie la curatarea si sterilizarea sistemului complex de canalicule radiculare (ce nu pot fi accesate prin metoda clasica) si la dezinfectarea profunda a peretilor dentinari. Astfel, sansele de succes ale tratamentului endodontic cresc semnificativ.

Implantologie. Tratamentul cu laser contribuie la sterilizarea tesuturilor invecinate si canalului osos in cave va fi plasat implantul dentar. Eficienta integrarii osoase a implantului este crescuta, si implicit se mareste durata de viata a implantului.

Chirurgie orala. Laserul poate fi utilizat intr-o larga variete de proceduri chirurgicale(ex. indepartarea tumorilor, chisturilor, leziunilor herpetice, aftelor, cresterilor gingivale etc.), aducand avantaje evidente fata de metodele clasice, precum durere redusa sau absenta (in multe cazuri este suficienta doar efectuarea unei anestezii topice), terapie minim invaziva, sangerare minima sau absenta, rar sunt necesare suturile dupa interventie etc. In plus, deoarece laserul realizeaza si dezinfectia zonei operate, timpul de vindecare este redus si scad semnificativ sansele de aparitie de complicatii post-operatorii.

OMNIA DENTAL - CLINICA DE IMPLANTOLOGIE SI PARODONTOLOGIE


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii