Trimite unui prieten Printeaza pagina

Te dor dintii? Foloseste uleiul de cuisoare

Proprietatile benefice ale uleiului de cuisoare sunt cunoscute de secole. Romanii, grecii si chinezii foloseau acest ulei pentru improspatarea respiratiei si pentru calmarea durerilor dentare.

In plus, uleiul de cuisoare are actiune antiseptica, antifungica si antibacteriana, si a fost larg folosit pentru prevenirea afectiunilor orale, precum si a formarii placii dentare si a ulcerelor bucale.

Uleiul de cuisoare, combinat cu zinc, este utilizat de medicii stomatologi ca material de obturatie provizorie, aplicat temporar pentru a proteja dintele pana la plasarea restarurarii dentare definitive.

Durerile de dinti sunt in general cauzate de catre cariile dentare, fisurarea sau fracturarea dintilor, expunerea radacinilor dentare cu sensibilizarea dintilor, si de afectiuni ale parodontiului (sistemul de sustinere a dintelui). In cazul aparitiei acestor dureri poti cumpara de la farmacie o sticluta de ulei de cuisoare (poate fi intalnit sub denumirea de Eugenol).

Pentru a calma durerea poti masa direct zona interesata cu o bucata de vata imbibata in uleiul de cuisoare sau poti pune vata direct in cavitatea formata pe suprafata dintelui. Se reduce senzatia dureroasa pentru o perioada de 60-90 min.

Cand durerea reapare poti schimba vata acum uscata cu o bucata noua.

Uleiul de cuisoare are o actiune foarte puternica atunci cand este nediluat. De aceea, se recomanda amestecarea sa cu o mica cantitate de ulei de masline inainte de a fi aplicat pe zona dureroasa.

Atentie! Uleiul de cuisoare nu trebuie folosit de femeile insarcinate, sugari sau copii mici.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii