Trimite unui prieten Printeaza pagina

Un decolteu si un bust frumos

Frumusetea decolteului nu poate fi pastrata decat acordand pielii aceleasi ingrijiri ca fetei si gatului. Dupa fiecare baie se va unge pielea decolteului cu o crema semigrasa sau cu un lapte hidratant.

Daca simtiti la baza gatului ca portiunea respectiva nu este perfect neteda cand degetele aluneca pe piele, inseamna ca aveti tendinta sa faceti celulita. In acest caz se recomanda 5 minute de masaj dimineata si seara mangaieri, ciupiri, tapotari.

Daca purtati o rochie decoltata si obisnuiti sa va machiati, nu veti omite nici decolteul pentru a nu exista o demarcare inestetica intre obraz, gat si decolteu. Surplusul de machiaj il veti indeparta aplicand un servetel de hartie si apasand usor.

Masajul decolteului

Se incepe prin ungerea cu o crema grasa, prin miscari de mangaiere. Miscarea porneste de sub barbie inspre comisura sanilor, apoi in sus spre urechi.

Cu ajutorul degetului mare si mijlociu, se executa ciupituri pe toata suprafata decolteului. Pornind de la umarul stang, executam o miscare vibratorie orizontala, vibrand rapid intreaga mana de la coate pana la varful degetelor. Schimbam mana si pornim de la umarul drept spre cel stang. Palmele coboara pe umeri pana la cot, apoi urca pana la urechi.

Ingrijirea bustului

Bustul trebuie sa se bucure de a atentie speciala inca de la o varsta frageda, el fiind un element esential al frumusetii feminine.

In raport cu inaltimea specialistii indica:
1,50 m .........................78 cm
1,55 m .........................80 cm
1,60 m ........................82 cm
1,65 m.......................... 84 cm
1,70 m .........................84 cm

Tinuta corpului joaca un rol important. Pe cat posibil trebuie stat drept, cu umerii indreptati spre spate pentru a pune in evidenta frumusetea bustului. Este stiut ca muschii toracelui care se insera pe oasele umerilor trebuie sa fie bine dezvoltati. Fortificarea acestor muschi se poate realiza prin practicarca diferitelor sporturi ca: inot, canotaj, gimnastica la diferite aparate, jocul cu mingea, precum si exercitii de gimnastica.

Daca pieptul este prea mic, exercitiile vor dezvolta musculatura, daca pieptul este prea dezvoltat, exercitiile de gimnastica vor ajuta la reducerea volumului lor.
Rolul principal in cadrul gimnasticii pectorale il are respiratia.

Exercitii de gimnastica pentru fortificarea muschilor pectorali

Respiratia. Cu picioarele departate si bratele de-a lungul corpului se ridica bratele drepte vertical, inspirand, apoi se readuc usor expirand.

Presarea palmelor. Din pozitie verticala. cu bratele lateral, cu coatele indoite lipite fata, in fata, se preseaza energic palmele una de cealalta, se rasucesc apoi cu varful degetelor spre piept. Se coboara bratele si se scutura. Se reia exercitiul de 8 ori.

Arcuiri. Din pozitie verticala se duc bratele inainte, apoi lateral, in sus si se lovesc palmele deasupra capului. Miscarile se executa de 6 ori, lent, curgator, insotite de respiratii profunde.

Morisca. Cu picioarele departate, cu un brat sprijinit pe sold se roteste celalalt brat prin inainte de 3 ori, apoi inapoi de 3 ori. Exercitiul se executa in continuare cu celalalt brat.

Broasca. Din pozitie verticala cu bratele ridicate deasupra capului.se executa miscari asemanatoare inotului bras. La ducerea bratelor lateral capul se lasa usor pe spate, se inspira repede si profund. Cand bratele se duc inapoi se expira tuguind buzele. Acest exercitiu in afara de actiunea muschilor toracici intareste si muschii buzelor.

Rotirea umerilor. Din pozitie sezanda, cu picioarele incrucisate si bratele indoite cu mainile pe piept si cu coatele lipite de trunchi se executa rotiri ale umeriior, in sus, in spate, inainte se reia exercitiul de 5 ori.
Cu o carte infiecare manase ridica bratele deasupra capului apoi se incruciseaza mainile la spate. Se repeta de 10 ori.

Dusuri si masaje

Dimineata, dupa efectuarea toaletei si a catorva exercitii de gimnastica, se plimba dusul cu apa rece dedesubtul si deasupra sanilor, acest exercitiu fiind excelent pentru tonifierea sanilor.

Daca nu dispuneti de dus, folositi un burete mare, cu care executati cateva miscari circulare.
Stimularea elasticitatii pielii si a circulatiei sangelui in regiunea toracica se poate realiza prin dusuri zilnice, alternative, calde, reci, dupa care sanii vor fi stersi bine cu un prosop uscat, mai aspru, frecand usor.

Masuri preventive

Evitati fluctuatiile in greutate, slabirea sau ingrasarea brusca.

Daca, sanii se umfla, consultati medicul, caci volumul acestora este legat si de activitatea hormonala.
Femeia gravida trebuie sa-si supravegheze sanii cu multa atentie timp de cateva luni dupa nastere. Acestia trebuie sustinuti corect in timpul graviditatii si al alaptarii.

Lasarea sanilor poate avea drept cauze o igiena necorespunzatoare, o tinuta deficitara (daca vom umbla tot timpul adus de spate), o lipsa de dezvoltare musculara, o slabire prea rapida si insuficient controlata, o sarcina prost supravegheata si, in fine, varsta.

Totusi, o femeie care se ingrijeste si face exercitii regulate (in special inot) isi poate mentine mult timp sanii in perfecta stare de frumusete.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii