Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Autismul

Tratament

Autismul nu poate fi vindecat, tratamentele avand ca scop diminuarea simptomelor specifice.

Deoarece simptomele variaza foarte mult de la o persoana la alta, nu exista o abordare unica care sa functioneze in cazul fiecarui pacient.

Studiile demonstreaza ca persoanele cu autism isi pot imbunatati semnificativ starea cu un tratament corespunzator. Adesea ele necesita profesori speciali si un program structurat care pune accentul pe bolnav.

In prezent majoritatea expertilor recomanda un regim complex de tratament care trebuie inceput cat mai devreme si continuat si in cursul adolescentei. Terapiile comportamentale sunt utilizate in conjunctie cu tratamentul medicamentos.

Tratamentul educational sau comportamental

In general, tehnicile comportamentale de tratament sunt utilizate pentru a reduce simptomele. Ele pot include reasigurarea pozitiva (prin rasplata) pentru a stimula abilitatile sociale si comunicative.

Antrenamentul trebuie sa inceapa cat mai devreme posibil, deoarece se pare ca interventia timpurie influenteaza dezvoltarea creierului.

Majoritatea expertilor considera ca tratamentul modern este cel mai eficient cand se realizeaza acasa, desi el poate fi pus in practica si intr-un spital psihiatric sau o scoala speciala.

Tratamentul medicamentos

Nici un medicament nu s-a dovedit eficace in tratarea manifestarilor principale ale autismului atunci cand a fost administrat de unul singur.

Insa, prin administrarea unei combinatii de medicamente se pot controla comportamentele autodistructive, agresive sau alte tipuri de comportament dificil.

Medicatia poate fi utila si in cazul epilepsiei, care afecteaza pana la 20% dintre persoanele cu autism.

Pentru imbunatatirea problemelor de comportament ale persoanelor autiste sunt prescrise 5 tipuri de medicamente:

  • stimulante ale sistemului nervos (etilfenidat)
  • antidepresive
  • antagoniste opiacee (naltrexona)
  • antipsihotice
  • tranchilizante

Tratament alternativ

Multi parinti raporteaza succes in urma terapiei cu megavitamine.

Unele studii au aratat ca vitamina B6 imbunatateste contactul vizual si comunicarea. Vitamina B6 cauzeaza mai putine efecte secundare decat alte medicamente, si este considerata sigura cand se foloseste in doze corespunzatoare. Insa, nu multi medici recomanda administrarea sa in tratamentul autismului.

Dimetilglicina (DMG) este un compus disponibil in multe magazine naturiste, clasificat ca aliment si nu ca vitamina sau medicament. Unii cercetatori afirma ca DMG imbunatateste capacitatea de comunicare copiilor autisti. Cei care raspund la acest tratament o fac de regula in decurs de o saptamana.

Un alt cercetator afirma ca exercitiile fizice (20 de minute sau mai mult, 3 sau 4 zile pe saptamana) reduc hiperactivitatea, agresiunea, comportamentul autodistructiv, si alte simptome specifice autismului.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii