Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Autismul

Generalitati

Autismul este un sindrom comportamental caracterizat prin afectarea interactiunii sociale si abilitatii de comunicare, si prin comportament, interese si activitati restrictive, repetitive si stereotipe.

Autismul scade capacitatea de a intelege ce se vede, aude, si atinge, iar acest aspect cauzeaza probleme serioase ale compotamentului si abilitatii de a relationa cu alte persoane.

Aproximativ 75% dintre persoanele afectate manifesta si retard mental.

Boala afecteaza 1-2 copii din 1000, si se intalneste de 4 ori mai frecvent la baieti (de regula la primul nascut) decat la fete.

In general, autismul devine evident in decursul primilor 3 ani de viata, desi la unii copii este greu de observat cand apare. Uneori, tulburarea nu este diagnosticata pana la perioada de scolar.

Simptomele bolii pot varia de la blande la severe.

Aproximativ 5-10% dintre copii cu autism dau dovada de geniu intr-un anumit domeniu, precum matematica, muzica, arta, etc.

Persoanele cu autism au o durata normala de viata. Unele chiar isi pot asigura un loc de munca; se descurca cel mai bine in meseriile care implica actiuni repetitie.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii