Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Mielofibroza

Semne si simptome

Adesea, mielofibroza nu produce nici un simptom o perioada indelungata de timp (ani de zile). Insa, la unii pacienti conduce rapid la anemie, nivele scazute de trombocite in circulatie sau leucemie. Ulterior, anemia devine suficient de grava incat sa cauzeze slabiciune, oboseala, scadere in greutate si stare generala de rau. Sunt prezente febra si transpiratiile nocturne. Din cauza nivelului scazut de leucocite exista un risc crescut de infectii, iar din cauza numarului scazut de trombocite exista un risc ridicat de hemoragii.

Ficatul si splina se maresc pe masura ce incearca sa preia o parte din functia hematogena a maduvei osoase. Splina distruge eritrocitele si trombocitele fabricate de maduva osoasa. Distrugerea masiva a eritrocitelor si trombocitelor contribuie la marirea splinei. Hepatosplenomegalia poate cauza dureri la nivelul abdomenului si poate duce la aparitia hipertensiunii in anumite vene (ex. hipertensiune portala).

Alte simptome ale mielofibrozei:

  • paliditate
  • palpitatii cardiace
  • durere sau discomfort la nivelul stomacului
  • durere osoasa
  • mancarimi
  • seanzatie de satietate dupa consumul unor cantitati scazute de alimente

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii