Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Mielofibroza

Diagnostic

Testele care ajuta la confirmarea diagnosticului de mielofibroza implica: examen fizic, teste serologice, investigatii imagistice ale oaselor, splinei si ficatului, prelevarea si examinarea unei monstre de maduva osoasa (biopsie de maduva osoasa).

Examenul fizic include verificarea semnelor vitale (ex. puls, tensiune arteriale), precum si palparea nodulilor limfatici, splinei si ficatului.

Testele serologice. Cel mai frecvent se efectueaza o hemoleucograma, test ce masoara nivelele celulelor sanguine. De asemenea, o monstra de sange poate fi examinata la microscop. Astfel se detecteaza eritrocitele malformate sau imature.

Testele imagistice includ: ecografie, RMN si CT, care pun in evidenta ficatul si splina marite. Se efectueaza radiografia oaselor care va evidentia densitatea osoasa crescuta.

Biopsia si aspiratia maduvei osoase sunt esentiale pentru confirmarea diagnosticului de mielofibroza. Deoarece este o procedura invaziva, acest test este efectuat ultimul pentru a confirma rezultatele obtinute prin alte teste.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii