Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Sindromul Zollinger-Ellison

Tratament

Principalul scop al tratamentului este indepartarea tumorilor si apoi tratarea ulcerelor.

Indepartarea tumorilor se realizeaza prin excizie chirurgicala. Aceasta poate fi dificila deoarece frecvent tumorile sunt de mici dimensiuni si greu de localizat. Tratamentul chirurgical poate sa nu fie o optiune la pacientii cu tumori multiple sau cu metastaze hepatice.

In unele cazuri, medicul poate recomanda tratamente care reduc dezvoltarea tumorilor, precum:

  • blocarea aportului sanguin al tumorii sau folosirea de caldura pentru a distruge celulele canceroase (ablatie prin radiofrecventa)
  • injectarea directa de medicamente in tumoare
  • chimioterapie

Tratamentul excesului de acid gastric. In prezent, producerea excesiva de acid poate fi aproape in toate cazurile controlata. Cele mai eficiente medicamente in reducerea secretiei de acid in sindromul Zollinger-Ellison sunt inhibitorii pompei de protoni.

Medicamentele cel mai frecvent utilizate includ lansoprazol (Prevacid), omeprazol (Prilosec), pantaprazol (Protonix), rabeprazol (Aciphex) si esomeprazol magneziu (Nexium).

Tratamentul ulcerelor. Medicul poate recomanda mai multe operatii pentru a trata ulcerele peptice. Acestea pot include interventii chirurgicale pentru a:

  • opri sangerarea unui ulcer
  • reduce o obstructie cauzata de un ulcer
  • inchide o perforatie creata de ulcer in peretele gastric sau duodenal

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii