Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Fibrilatia si flutter-ul atrial

Diagnostic

Medicul poate uneori descoperi aritmia prin auscultatie cu ajutorul unui stetoscop pe care il aplica pe pieptul pacientului.

Insa, de regula, fibrilatia si flutter-ul atrial sunt diagnosticate prin electrocardiografie (EKG), testul de efort, si monitorizarea Holter a EKG pe 24 ore.

Electrocardiografia evidentiaza activitatea electrica a inimii. Pe pieptul si membrele pacientului se aplica electrozi acoperiti cu gel conductiv. Ei receptioneaza impulsurile electrice provenite de la nivelul inimii, si le transmit la un monitor (numit osciloscop) si/sau la un instrument de inregistrare grafica. Testul dureaza in jur de 10 minute si este efectuat in cabinetul medical.

Testul de efort masoara raspunsul inimii si a vaselor de sange la efortul efectuat de pacient pe o banda de alergat sau o bicicleta medicinala. Procedura este realizata in cabinetul medical si dureaza aproximativ 15-30 minute.

In monitorizarea Holter a EKG pe 24 de ore, pacientul trebuie sa poarte un aparat portabil de inregistrare ce este conectat la discurile plasate pe piept pentru receptiona activitatea inimii in cursul zilei.

Medicul poate, de asemenea, apela la ecocardiografie pentru a determina structura si functionalitatea cordului. Aceasta metoda de diagnostic este adesea de ajutor in evaluarea afectiunii cardiace de fond.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii