Trimite unui prieten Printeaza pagina

Moartea fatului in cavitatea uterina

Metode de depistare a mortii fetale

Amnioscopia

Amnioscopia este un examen simplu, practic, si fara risc. Ea furnizeaza date referitoare la lichidul amniotic, si permite descoperirea unei suferinte fetale cronica sau acuta, insa nu precizeaza gravitatea acesteia si nici cauza ei.

Ca metoda de supraveghere a evolutiei sarcinii si perioadei de dilatare, amnioscopia a adus o ameliorare a prognosticului fetal.

La o gravida se pot efectua 1 pana la 8 amnioscopii, dupa necesitatea cazului, incepand din a 34-a saptamana de sarcina.

In general se utilizeaza in toate cazurile in care exista posibilitatea unei suferinte fetale, pentru supravegherea evolutiei acesteia.

Amniocenteza

Amniocenteza nu este o metoda complet lipsita de riscuri, si permite un studiu mai profund al lichidului amniotic.

Ea consta in punctionarea cavitatii amniotice transabdominal si transuterin pentru extragerea lichidului amniotic asupra caruia se vor efectua o serie de examinari.

Recoltarea sangelui fetal pentru microanalize

Principiul metodei consta in recoltarea de sange din capilarele extremei cefalice a fatului care este foarte apropiata de sangele arterial.

Pe baza rezultatelor se poate face un plan terapeutic care se va aplica in momentul nasterii fatului.

Electrocardiograma fetala in sarcina

Electrocardiograma fetala este de un real folos pentru diagnosticul suferintei fetale in timpul sarcinii si pentru depistarea semnelor precoce de suferinta fetala in travaliu.

inapoi  

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii