Trimite unui prieten Printeaza pagina

Disgravidia precoce

Semne si simptome

Ptialismul este o hipersecretie salivara, putand oscila de la salivatie discreta pana la salivatii abundente. Poate aparea singur sau asociat cu varsaturile.

Varsaturile gravidice pot imbraca diverse forme clinice:

Varsaturile care survin dimineata pe stomacul gol. Nu impiedica alimentatia, nu altereaza starea generala, si nu sunt considerate patologice.

Varsaturile simple, de tip benign, sunt mai frecvente, survenind atat pe stomacul gol cat si dupa ingerarea de alimente. Ele intra in cadrul patologicului, fiind insotite de greturi, salivatii abundente, tulburari senzoriale - alterarea mirosului si gustului. Nealterand insa starea generala, sunt considerate de natura benigna.

Varsaturile grave, incoercibile se caracterizeaza printr-o intoleranta gastrica completa si fenomene de inanitie (lipsa poftei de mancare), cu tulburari de metabolism. Acestea intra in cadrul patologicului.


Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii