Trimite unui prieten Printeaza pagina

Disgravidia precoce

Generalitati

Disgravidia reprezinta o tulburare sau un complex de tulburari proprii starii de graviditate, care apar cu ocazia sarcinii, fiind datorate unor perturbari survenite in organismul matern.

Greturile si varsaturile in primul trimestru de sarcina sunt acceptate ca un fenomen obisnuit si au fost considerate ca unul din inconvenientele ce insotesc o mare parte din sarcini.

Se foloseste termenul "rau de dimineata" pentru a descrie simptomele mai usoare, care sunt luate in multe cazuri drept diagnostic de sarcina. Manifestarile dispar, in general, spre sfarsitul trimestrului I de sarcina.

Intr-o proportie mult mai mica de cazuri, varsaturile devin mai serioase si persistente tot timpul zilei, chiar si noaptea.

Acestei forme de varsaturi i s-a atribuit termenul de disgravidie precoce (varsaturi incoercibile).

Se considera ca termenul de varsaturi incoercibile in sarcina se atribuie numai acelor gravide ce prezinta varsaturi incurabile si nutritie perturbata, cu pierdere in greutate de 5% sau mai mult, cu tulburari neurologice in final, leziuni hepatice, hemoragii retiniene si renale.

  inainte

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii