Trimite unui prieten Printeaza pagina

Bolile tubului digestiv

Bolile tubului digestiv superior

Dintre tulburarile digestive superioare cele mai des intalnite sunt: ptialismul, gingivitele, stomatitele, glositele si cariile dentare.

Gingivitele apar relativ frecvent in sarcina si se datoreaza, probabil, unei congestii si hipervascularizatii gingivale. Poate fi detectata uneori si o carenta in vitamina C.

Tratamentul consta din administrare de vitamina C, o toaleta riguroasa a gurii, indepartarea tartrului dentar.

Stomatitele si glositele se asociaza cel mai adesea cu tulburari si, in special, cu colibaciloza. Tratamentul consta din administrarea de vitamina PP.

Cariile dentare se intalnesc frecvent in cursul sarcinii si dupa nastere. Tratamentul cariilor dentare trebuie facut cu prudenta si cat mai repede posibil.

Daca se pune problema unei extractii dentare, aceasta se poate face, dar se va avea grija asupra anesteziei. Se va evita pe cat posibil anestezia locala.

Tratamentul medicamentos preventiv al cariilor dentare consta in administrarea de calciu si flor.

Calciul se va administra de preferinta sub forma buvabila, controlandu-se periodic echilibrul fosfo-calcic. Se va administra concomitent si vitamina D2.

Se poate inlocui administrarea calciului prin lapte, care contine 1,20 g calciu si 0,90 g fosfor la litru.

Infectiile de focar sunt mai periculoase in cursul sarcinii prin accidentele la distanta, pe care le pot determina.

Aceste infectii dentare pot duce adesea la avorturi cu repetitie, stari toxemice sau la infectii puerperale (dupa nastere). Vor trebui tratate riguros de stomatolog.

  inainte

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii