Trimite unui prieten Printeaza pagina

Apiterapia

Laptisorul de matca

Este un produs propriu albinelor, utilizat pentru hranirea matcii pe toata durata vietii ei si pentru hranirea larvelor, pana la varsta de trei zile.

In compozitia sa se regasesc: proteine, aminoacizi liberi, enzime, lipide, zaharuri, vitamine (mai ales A, C, E si cele ale complexului B), hormoni si precursori hormonali, substante minerale, steroli, compusi de fosfor, acetilcolini etc.

Aplicat ca tratament sau utilizat ca supliment nutritiv, liptisorul de matca s-a dovedit un important factor antiaterosclerotic, antianemic, imunostimulant, hepatoprotector, antiastenic (in asteniile fizice si endocrine). Datorita prezentei acetilcolinei si a vitaminelor B, el este un adjuvant in afectiunile sistemului nervos si ale celui osteo-muscular.
Ultimele studii efectuate de cercetotorii japonezi au relevat si o importanta actiune antimicrobiana si antimicotica.

Laptisorul de matca, in drajeuri sau liofilizat (in fiole) sau omogenizat cu miere 2%, amelioreaza starea aparatului cardio-vascular in cazurile de ateromatoza, ateroscleroza, in insuficienta cerebrala circulatorie, in sechelele afectiunilor cardiovasculare (infarct miocardic, hemoragie cerebrala).

In ateroscleroza cerebrala se recomanda 2-3 drajeuri a 100 mg/zi; in boli ale miocardului, de 3 ori cate 30 mg/zi, timp de 2 luni; in starile post0infarct acut de 3 ori cate 20 mg/zi.
La persoanele varstnice se recomanda administrarea propolisului in cicluri de cite 10 zile in doze de 10, 20 si chiar 30 mg pe zi (in doze crescande), iar la sfarsitul tratamentului, in doze descrescande.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii