Trimite unui prieten Printeaza pagina

Continutul nutritiv si caloric al legumelor

Tabel cu continutul in proteine, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati) si calorii la 100 g parte comestibila, al legumelor.

Aliment
Proteine
%
Lipide (grasimi)
%
Glucide (carbohidrati)
%
Calorii
Legume proaspete
Ardei gras verde
1.1
0.2
4.6
25
Ardei gras rosu
1.3
0.4
7.3
39
Cartofi noi
1.7
0.2
17
80
Cartofi maturi
2.1
0.2
19
88
Castraveti
1.1
0.2
2.9
18
Ceapa verde
1
0.2
3.5
20
Ceapa uscata
1.5
0.2
9
45
Ciuperci
3.8
0.4
2.4
29
Conopida
2.7
0.3
3.9
30
Dovlecei
1.1
0.1
3.2
18
Fasole verde
2.1
0.2
5.7
34
Loboda
2.9
0.2
1.4
19
Mazare verde boabe
7.5
0.5
14
93
Marar frunze
1.8
0.2
5.6
32
Morcovi
1.3
0.3
8.8
44
Pastarnac
1.5
0.5
15
72
Patrunjel frunze
3.2
0.6
6.6
46
Patrunjel radacini
1.1
0.8
10
53
Patlagele rosii
1.1
0.3
4.3
25
Praz
2.3
0.4
10
54
Ridichii de luna
0.8
0.1
3.8
20
Ridichii de iarna
1.3
0.1
4.9
26
Salata verde
1.6
0.2
3
21
Sfecla rosie
1.4
0.1
9
44
Spanac
3
0.3
2.6
26
Sparanghel
2
0.2
2.6
21
Telina radacini
1.5
0.3
5.9
33
Urzici
7
0.7
7.1
64
Usturoi
6.8
0.2
26
136
Varza alba
1.8
0.2
5.8
33
Varza rosie
1.9
0.2
5.6
33
Vinete
1.3
0.2
4.8
27
Legume conservate
Bulion
2.7
0.6
8.3
51
Rosii in bulion
1.1
0.3
3.2
20
Dovlecei in apa
1.5
0.4
2.5
20
Fasole verde in apa
1.1
0.2
2.2
15
Ghiveci in bulion
1.3
0.3
3.2
21
Ghiveci in ulei
1.8
8
3.4
96
Mazare verde boabe
6.5
0.5
10
72
Mazare boabe fina
6.5
0.4
9
67
Pasta de tomate
5.4
1
15
94
Sos picant
2.6
0.8
11
64
Spanac cu orez
2
6
4
80
Suc de tomate
1.1
-
4.6
23
Tocana de legume
1.2
6
3.1
73
Tomate umplute cu orez
1.5
8
7
109
Vinete in bulion
1.1
0.5
2.5
19
Vinete in ulei
1.8
8
2.4
92
Zacusca de legume cu vinete
1.1
3.4
4.4
54
Zarzavat pentru ciorbe
0.4
1.5
2.5
26
Zarzavat pentru supe
1.2
2.7
2.7
41
Legume murate
Castraveti in otet
0.6
-
1.5
9
Gogosari intregi in otet
0.8
-
3
15
Salata de varza rosie
1
-
3
16
Salata de sfecla rosie
1
-
8
37
Varza acra
1.2
-
3.3
18
Legume deshidratate
Cartofi deshidratati
7.4
0.4
77
350
Ciuperci deshidratate
41.7
1.7
30.8
313
Morcovi deshidratati
9
1.5
61.4
303
Leguminoase uscate
Fasole boabe
23
1.7
47
303
Linte boabe
25
1.9
52
337
Mazare boabe
21.5
1.9
53
323

Sfaturi sanatoase

Ce nu stiai despre capsuni

Efectul detoxifiant, depurificator, si continutul scazut de zahar al capsunilor le recomanda pentru a fi consumate chiar si de diabetici. O cura de capsuni (cate 300-500 g zilnic) ce poate dura atat cat tine sezonul, are efecte fortifiante si stimulente asupra organismului. Curele repetate permit calmarea durerilor reumatismale si chiar, in unele cazuri fac sa scada tensiunea arteriala.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii