Trimite unui prieten Printeaza pagina

Vitamina A

Surse alimentare

Vitamina A se gaseste in legumele cu frunze inchise la culoare, fructe si legume de culoare galben portocalii (morcovi, ardei gras, gogosari, tomate, cereale, spanac, sucul de portocale, cartofii dulci, dovleac - sunt surse abundente de vitamina A).

Alimente vegetale
Caroteni (mg)/l 00 g aliment
Ardei capia
25-35
Gogosari
23-25
Morcovi
7-18
Tomate
6,5-12
Banane
6,8-8,3
Caise
1,2-4,2

Vitamina A se gaseste in alimente de origine animala, ficat, lapte sau galbenus de ou. Concentratii mari de vitamina A se gasesc in uleiul de ficat de morun (85000UI/1 OOg), cod sau peste oceanic.

Aliment
Caroteni (mg)/l 00 g aliment
Cascaval
4000
Ficat de porc
2800
Smantana
1300
Ou
1140
Lapte
400
Somon
300

O alta sursa importanta este margarina fortificata cu vitamina A, in cantitate de 15-35000 Ul/kg.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii