Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Litiaza renala

Diagnostic

Diagnosticul se pune pe baza:

  1. Investigatiilor imagistice: ecografia, radiografia reno-vezicala simpla, urografia intravenoasa( presupune injectare intravenoasa de substante speciale numite substante de contrast), ureteropielografia retrograda, tomografia computerizata

  2. Investigatiilor de laborator: investigatii "de rutina" (timp de sangerare, timp de coagulare, glicemia, hemoleucograma, examenul de urina si urocultura, EKG) si investigatii biochimice speciale, obligatorii la pacientii la care riscul de recidiva litiazica este important (calcemia, uricemia, fosfaturia, pH urinar, densitate urinara, volum, calciuria, uricozuria, citraturia, oxalaturia, fosfaturia anorganica, cistinuria, amoniumuria)

Toate acestea sunt vitale pentru determinarea tipului de litiaza, a eventualelor dezechilibre metabolice ce favorizeaza aparitia ei si, nu in ultimul rand, pentru stabilirea conduitei terapeutice adecvate si de prevenire a recidivei.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii