Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Alcoolismul

Semne si simptome

Intoxicatia acuta (betia) se manifesta prin euforie, dezinhibitie comportamentala, verbala, dislalie (greutate in articularea cuvintelor), labilitate emotionala, ataxie (neputinta coordonarii miscarilor).

Sevrajul, in forma severa, imbraca simptomele deliriumului tremens. Apare la circa 72 ore dupa intreruperea consumului (sau mai tarziu).

Simptomele apar in urmatoarea ordine:

La cateva ore dupa intrerupere:

  • tremuraturi ale extremitatilor
  • febra, tahicardie (frecventa cardiaca crescuta), hipertensiune arteriala;

La 12-24 ore:

  • anxietate, agitatie psiho-motorie, halucinatii vizuale mai rar, auditive
  • confuzie (delirium)

O alta complicatie poate fi aparitia crizelor epileptice simptomatice care apar la 48-72 orela marii bautori, cu cariera veche de alcoolism

Mortalitatea in delirium tremens este de 15-20%, in primele 48 ore tulburarea constituind urgenta medicala care trebuie tratata in serviciul de terapie intensiva. Se remite in 1-5 zile cu tratament complex, adecvat.

Comorbiditati: insuficienta hepatica, pancreatitica, infectii bronhopulmonare, hematoame post-traumatice, miocardopatie.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii