Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Tendinita

Tratament

Scopul tratamentului este de a reduce durerea si inflamatia. De obicei, tendinita se trateaza in conditii de domiciliu, prin repaosul zonei afectate, aplicarea de gheata si administrarea de antialgice, care pot fi eliberate de catre farmacii fara prescriptie medicala.

Inflamatia tendonului trece in cateva zile, dar daca nu este tratata corect, se poate mentine cateva saptamani sau chiar luni.

Alte tratamente:

  • Injectii sau aplicatii topice cu corticosteroizi. Uneori, medicul poate injecta un medicament corticosteroid in zona din jurul tendonului. Injectiile cu cortizon reduc inflamatia si durerea. Insa pot aparea efecte secundare. De exemplu, injectiile repetate pot slabi tendonul, crescand riscul de rupere a acestuia. De asemenea, medicamentele cortizonice nu trebuie injectate niciodata direct in tendon, deoarece pot duce la ruptura acestuia. Ca alternativa la injectii, pe zona dureroasa se poate aplica o solutie topica cu corticosteroizi .
  • Antibiotice, daca afectiunea este cauzata de o infectie. In unele cazuri tendonul se vindeca mai repede daca este imobilizat cu atela sau un bandaj ferm.
  • Fizioterapie si excercitii de crestere a rezistentei.
  • Tratament chirurgical. In functie de gradul si tipul rupturii tendonului, in unele cazuri se poate recurge la interventii chirurgicale, pentru a reface tendonul, a reduce durerea si a restabili functia acestuia.

inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii