Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Tendinita

Generalitati

Tendinita (din fr. tendinite) reprezinta o afectiune a tendoanelor, manifestata prin inflamatia sau iritatia acestora.

Tendoanele sunt niste corzi de culoare albicioasa, fibroase, formate din tesut conjunctiv rezistent, prin care muschii se leaga de oase.

Ele au rolul de a intermedia eliberarea fortei rezultate in urma unei contractii musculare, cea care ajuta la miscarea oaselor si articulatiilor. De exemplu, tendoanele care se observa pe fata posterioara a mainilor misca degetele si sunt conectate la muschii antebratului.

Cel mai frecvent sunt afectate tendoanele de la nivele umarului, cotului, incheieturii, degetelor, coapselor, genunchiului sau calcaiului (tendonul lui Ahile). Afectiunea in cauza se intalneste mai des la persoanele adulte, care efectueaza exercitii fizice.

In cazul tendinitei grave, cand exista riscul de rupere a tendonului, se recurge la o interventie chirurgicala. In majoritatea cazurilor insa, singurul tratament recomandat este odihna si administrarea medicamentelor care reduc durerea si inflamatia.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii