Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Astigmatismul

Cauze

Printre cele mai cunoscute cauze ale astigmatismului se numara presiunea exercitata de pleoapa superioara asupra globului ocular, incizii chirurgicale la nivelul corneei, traumatisme ale corneei, tumori la nivelul pleoapelor sau probleme in dezvoltare.

De asemenea, afectiunea poate fi provocata de keratoconus. Keratoconusul este o tulburare caracterizata prin subtierea corneei, care capata o forma conica. Apare de regula la pubertate si afecteaza mai frecvent femeile. Desi cauza keratoconusului nu este cunoscuta, se considera ca acesta poate fi ereditar sau poate rezulta in urma frecarii frecvente a ochilor la persoanele alergice.

Un rol in dezvoltarea astigmatismului il joaca diabetul. Valori crescute ale glicemiei pot cauza modificari de forma a cristalinului. Acest proces evolueaza in general lent si este, de obicei, descoperit atunci cand pacientul diabetic incepe tratamentul de reducere a glicemiei. Revenirea nivelului glicemiei la normal permite refacerea formei cristalinului, iar aceasta modificare este uneori perceputa de bolnav ca hipermetropie. Din aceasta cauza, persoanelor diabetice li se recomanda sa astepte cel putin o luna stabilizarea nivelului glicemiei inainte de a recurge la ochelarii de vedere.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii