Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Astigmatismul

Generalitati

Astigmatismul este un viciu de refractie ce se dezvolta ca urmare a inabilitatii corneei de a focaliza corespuzator o imagine pe retina. Astfel, se percepe o imagine neclara.

Corneea este partea cea mai externa a ochiului, prezentandu-se ca un strat transparent ce acopera portiunea colorata a ochiului (irisul), pupila si cristalinul. Corneea sanatoasa are o forma sferica, insa in astigmatism ea se curbeaza mai mult intr-o anumita directie decat in alta, capatand aspectul unei mingi de rugby. Persoanele ce sufera de astigmatism vad imaginile deformate si neclare, atat cele aflata in apropiere cat si cele de la departare.

Unele cazuri de astigmatism apar datorita problemelor de la nivelul cristalinului. Variatii in curbura cristalinului pot produce diferite grade de astigmatism. La acesti pacienti corneea prezinta in general o forma normala.

Astigmatismul se poate combina cu miopia sau hipermetropia.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii