Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Laringita

Tratament

Tratamentul laringitei se realizeaza in functie de factorul determinant.

In cazul unei laringite de cauza virala, nu exista un tratament specific, acesta adresandu-se simptomelor prezente. Astfel, se indica efectuarea de gargare cu apa sarata calda, administrarea de medicamente antialgice precum acetaminofen, inhalarea de vapori fierbinti si odihna, ce favorizeaza vindecarea bolii in decurs de o saptamana.

Daca laringita este determinata de bronsita sau alta infectie bacteriana, poate fi necesara administrarea de antibiotice si de corticosteroizi pentru a reduce inflamatia.

Cand cauza este reprezentata de refluxul gastroesofagian sau de o alergie, tratarea acestor tulburari va ameliora rapid simptomele laringitei.

Laringita datorata folosirii exagerate a vocii sau inhalarii fumului de tigara, poate fi indepartata prin evitarea factorilor determinanti si odihna.

Tratamentul alternativ

  • inhalatii cu benzoina, levantica, tamaie, si cimbru
  • decocturi sau infuzii din salvie cu coada soricelului sau cu lemn dulce; acestea sunt folosite ca gargara pentru a reduce durerea
  • tinctura din echinacea dizolvata in apa se poate lua la fiecare 48 ore pentru a stimula sistemul imun
  • compresele reci plasate pe gat pot calma durerea la unii pacienti

inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii