Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Amigdalita (tonsilita)

Generalitati

Amigdalita reprezinta inflamatia acuta sau cronica a amigdalelor - glande de mici dimensiuni, cu forma de migdale, localizate in perimetrul faringelui de o parte si de alta a omusorului, posterior de limba. Functia acestor glande nu este in total conoscuta, insa studiile sugereaza ca ajuta la combaterea infectiilor.

Simptomul principal al tonsilitei il reprezinta durerea in gat, insa sunt prezente si alte manifestari, precum tuse, cefalee si febra.

Frecvent, inflamatia se vindeca de la sine fara sa necesite tratament. Insa, in cazuri mai grave si recurente amigdalele pot fi indepartate chirurgical (tonsilectomie).

Amigdalita poate fi cauzata de virusi sau bacterii, insa majoritatea cazurilor sunt virale. Cei mai afectatati sunt copii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, insa poate apare la orice varsta.

Boala se poate transmite de la o persoana la alta prin intermediul fluidelor nazale sau salivei. Perioada de incubatie (perioada cuprinsa intre capatarea bolii si aparitia simptomelor bolii) este de 2-4 zile.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii