Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Limfomul cutanat cu celule T

Diagnostic

Diagnosticul limfomului cutanat cu celule T este dificil de stabilit in stadiile initiale, din pricina evolutiei sale lente si asemanarii simptomelor cu cele intalnite in diverse afectiuni cutanate benigne.

De exemplu, leziunile initiale se pot asemana cu cele din psoriazis, dermatita de contact si eczema. In plus, leziunile pot raspunde favorabil la tratamentul cu aplicatii topice cu corticosteroizi prescrise in cazul acestor boli.

Toti acesti factori pot face ca boala sa ramana nedescoperita si netratata pentru perioade indelungate de timp (ani de zile).

Limfomul este cel mai probabil descoperit atunci cand medicul isi mentine suspiciunea cu privirea la aceasta boala, efectueaza multiple biopsii cutanate, si urmareste evolutia pacientului in timp.

Biopsiile cutanate care evidentiaza infiltrarea epidermului cu celule T-helper anormale sunt esentiale pentru a confirma diagnosticul.

De asemenea, exista diverse studii moleculare care pot sustine diagnosticul (ex. analiza Southern blot).


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii