Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Anemiile

Prognostic

Anemia prin deficit de acid folic sau fier. De regula, dureaza in jur de 6 saptamani pentru a corecta anemia provocata de deficitul acidului folic sau fierului. Pacientii trebuie sa ia suplimente vitaminice si minerale pentru inca 6 luni pentru a reface rezervele de fier. De asemenea, se recomanda efectuarea periodica a testelor de sange, pentru a determina daca anemia nu a revenit.

Anemia pernicioasa. Desi anemia pernicioasa este considerata incurabila, injectiile regulate cu vitamina B12 reduc simptomele si complicatiile aparute. O parte din simptome vor disparea la scurt timp de la inceperea tratamentului.

Anemia aplastica. Anemia aplastica poate fi vindecata in unele cazuri prin transplant de maduva osoasa. Daca boala se datoreaza tratamentului cu medicamente imunosupresoare, simptomele pot sa dispara dupa incetarea administrarii.

Siclemia. Desi siclemia nu poate fi vindecata, tratamentele eficiente pot imbunatatii calitatea vietii.

Talasemia. Persoanele cu talasemie usoara duc o viata normala si nu necesita nici un tratament. Cele cu forme mai grave de talasemie pot necesita transplant de maduva osoasa.

Anemia hemolitica. In general, anemia hemolitica dobandita poate fi vindecata prin eliminarea cauzei.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii