Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Anemiile

Cauze

Anemia este cauzata de hemoragii sau de productia scazuta sau distructia crescuta a hematiilor.

O dieta neechilibrata contribuie la deficitul de vitamine si fier, intalnit in anemiile in care sunt produse mai putine eritrocite. Afectiunile ereditare si anumite boli pot provoca o distructie mai accentuata a hematiilor.

Hemoragiile masive insa, raman principala cauza a anemiei, iar viteza cu care se pierde sangele are un efect semnificativ asupra severitatii simptomelor.

Hemoragiile cronice sunt, de regula, un rezultat al cancerului, tumorilor gastrointestinale, diverticulozei, polipozei, scurgerilor accentuate din cursul menstruatiei, hemoroizilor, sangerarilor nazale, ulcerelor gastrice, consumul cronic exagerat de alcool.

Hemoragiile acute sunt de obicei cauzate de nastere, traumatisme, rupturi de vase sanguine, interventii chirurgicale.

Atunci cand se pierde o cantitate mare de sange intr-o perioada scurta de timp, tensiunea arteriala si nivelul de oxigen din corp scad brusc. Aceasta poate fi urmata de insuficienta cardiaca si deces.

Pierderea a doar o treime din volumul sanguin in decurs de cateva ore poate fi fatala. Pierderea treptata a sangelui este mai putin severa, deoarece organismul are timp sa creeze noi hematii care sa le inlocuiasca pe cele pierdute.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii