Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Acalazia cardiei (esofagiana)

Generalitati

Acalazia cardiei este o acalazie rara a muschilor esofagului. Termenul de acalazie inseamna "incapacitate de a se relaxa", si se refera la inabilitatea sfincterului esofagian inferior (sfincterul cardia - face legatura intre esofag si stomac) de a se deschide pentru a permite trecerea alimentelor in stomac. Ca rezultat, persoanele cu acalazie esofagiana prezinta dificulati in deglutitie.

Sfincterul cardia este in mod normal contractat pentru a inchide esofagul, astfel incat continutul gastric sa nu poata reflua inapoi in esofag. Refluxul esofagian poate irita si inflama esofagul.

Cand sunt inghitite alimentele, sunt generate contractii esofadiene numite peristaltism, care le imping de-a lungul esofagului. In mod normal, peristaltismul determina relaxarea sfincterului esofagian si permite astfel trecerea alimentelor in stomac.

Majoritatea pacientilor cu acalazie esofagiana pot fi tratati cu succes. Boala nu reduce durata de viata, decat in cazul in care se dezvolta cancerul esofagian (aproximativ 2-7% dintre bolnavi).


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii