Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Acalazia cardiei (esofagiana)

Tratament

Prima linie de tratament este reprezentata de dilatatia esofagiana cu balon. Aceasta procedura consta in introducerea unei membrane gonflabile in esofag la nivelul sfincterului, care este apoi umflata pentru a forta deschiderea sfincterului. Ea este eficienta la aproape 70% dintre pacienti.

In cazul in care dilatatia esofagiana cu balon nu are succes sau nu poate fi folosita, se poate aplica una dintre urmatoarele metode de tratament:

Injectia cu toxina botulinica. Injectata in sfincter, toxina botulinica paralizeaza muschii si permite relaxarea sfincterului. Simptomele reapar de obicei dupa 1-2 ani de la procedura.

Esofagomiotomia. Tehnica chirurgicala care consta in taierea muschilor sfincterului pentru a permite deschiderea sa. Esofagomiotomia devine din in ce mai populara prin dezvoltarea unor tehnici care permit efectuarea unor incizii abdominale de mici dimensiuni.

Terapia medicamentoasa. Se bazeaza pe administrarea nifedipinei, un blocant al canalelor de calciu care reduce contractiile musculare. Administrat zilnic, acest medicament reduce simptomele la aproximativ 2/3 din pacienti pentru perioade de pana la 2 ani.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii