Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Virilismul

Tratament

Virilismul cauzat de hiperplazia suprarenala se trateaza prin administrare de doze zilnice de glucocorticoid. De regula, prednisonul este medicamentul de electie, insa la nou-nascuti se utilizeaza hidrocortizonul. Trebuie efectuate teste de laborator din timp in timp pentru a ajusta doza necesara.

Fetele cu pseudohermafroditism pot necesita tratament chirurgical pentru a conferi un aspect normal organelor sexuale externe.

Daca o tumoare este cauza virilismului, tratamentul depinde de localizarea, tipul si extinderea acesteia. Daca tumoarea este canceroasa, pacientul va necesita tratament special in functie de stadiul cancerului. Acesta consta dintr-o combinatie de interventii chirurgicale, chimioterapie, si radioterapie. In cazul unei tumori benigne, indepartarea sa chirurgicala poate fi cea mai buna metoda de tratament.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii