Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Virilismul

Generalitati

Virilismul este o tulburare caracterizata prin dezvoltarea (la fete) sau dezvoltarea prematura (la baieti) a caracterelor sexuale masculine secundare, cauzata de secretia in exces a hormonilor masculini de catre glandele suprarenale.

Afectiuna poate sa apara inainte de nastere, ducand la anomalii sexuale la nou-nascuti. Ea se poate dezvolta la fete si femei mai tarziu in viata.

Glandele suprarenale sunt glande pereche localizate in partea superioara a rinichilor. Ele produc mai multe tipuri de hormoni cu rol in reglarea functiilor organismului, care includ si hormonii androgeni sau masculini. Androgenii sunt produsi si la fetele si femeile sanatoase.

Uneori, una sau ambele glande suprarenale se maresc sau devin hiperactive, producand o cantitate mai mare de hormoni androgeni decat in mod normal. Acest exces de hormoni duce la aparitia caracterelor masculine.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii